Coby en Miguel Curros de Bruin

Wij leven in een land waar we niet eten om te leven maar waar we leven om te eten.
Hier wordt veel geld aan uit gegeven. Ik denk dat mensen eerder hun geld uitgeven aan een lekker etentje, dan aan een mooi stuk keramiek!

Wanneer we hier met ons allen aan tafel zitten te eten, hebben we het alweer over de volgende maaltijd. Ook wanneer we deelnemen aan een pottenbakkersmarkt, is het voor velen van ons gebruikelijk wat wijn, kaas of paprikaworst mee te nemen en dat aan de meest directe buren aan te bieden als hapje. Het is een aangenaam gebeuren dat de mensen dichter bij elkaar brengt.

Gevulde paprika's

IngrediŰnten:
1 kilo half om half gehakt of gehakt van schapenvlees
8 middelgrote paprika's
1 grote ui
1 pakje tomatensaus (400 gr.)
1 teentje knoflook
een paar blaadjes salie voor het schapenvlees
een beetje rozemarijn voor rund- en varkensvlees
een scheutje olijfolie
zout

De ui in ringen snijden en zachtjes in de olie laten smoren, wat zout, knoflook en kruiden toevoegen. Na enkele minuten het vlees en wat zout toevoegen en mee laten bakken. Blijven roerbakken  tot het vlees bruin is en dan de tomatensaus toevoegen naar wens. Na dat alles vijf minuten heeft doorgekookt het geheel laten afkoelen. De paprika's goed wassen, steel en zaadjes verwijderen en de paprika's met het vlees vullen. Ikzelf gebruik de snelkookpan en zet de paprika's rechtop in de pan met een klein scheutje water en laat ze 10 minuten koken.

Serveren met rijst

Tonijn met saus 1 kilo verse tonijnmoten of een groot blik tonijn
2 grote uien
2 courgettes
2 middelgrote rode paprika's
1 potje zwarte olijven zonder pit
1 teentje knoflook
beetje oregano
1 glas witte wijn
1 pakje tomatensaus
olijfolie
beetje meel

Doe wat zout op beide zijden van de moten en haal ze door het meel. In een koekepan een flinke scheut olijfolie doen, en de maten aan beide zijden bakken.

Voor de saus de uien snipperen en bakken in de olie met het zout, de knoflook en de kruiden. Daarna de fijngesnipperde paprika's toevoegen en de in dobbelsteentjes courgettes.De olijven en de wijn toevoegen en dit in de snelkookpan 7 minutengaar laten worden. Overtollig vocht afgieten, moten in de saus leggen en nog vijf minuten laten meekoken op een niet te hoog vuur. Wanneer de tonijn uit blik gebruikt wordt kun je beter de warme saus overde stukken tonijn gieten.

Veel succes!

Coby en Miguel Curros de Bruin
Curros RepullÚs Taller Jamain
Casa rectoral Cebanico LEON 24892
Spanje